Änglagård
100816 Änglagård - låven 45995.jpg
100906 Änglagård - låven 47322.jpg
Liten-Norsk-stjerne.jpg
Stor-Norsk-sjerne_stor.jpg
LITEN NORSK STJERNE - klikk her
STOR NORSK STJERNE - klikk her
Fransk-rød.jpg
Fransk-blå.jpg
FRANSK BLÅ/GRÅ - klikk her
FRANSK RØD/BRUN - klikk her
Fransk-turkis.jpg
Spansk-rød.jpg
Blost.jpg
Stua_total_lite.jpg
FRANSK TURKIS - klikk her
SPANSK - klikk her
Portugisisk-blomst.jpg
Portugiser_bla_skisse.jpg
Flis-ute_lite.jpg
PORTUGISISK TURKIS - klikk her
Før - Etter_2.jpg
Marokansk_bla_skisse2.jpg
Marokansk_rod_skisse.jpg
FORSIDEN
FORSIDEN      ANGLAGARD       HISTORISKE F
Änglagård introduserer Historiske fliser, også kalt Marokkanske fliser og av andre håndlagde fliser.
I Norge finner du Historiske fliser i mange trappeoppganger og entreer i gamle bygårder og hus oppført på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

Arkeologiske funn viser at de første Historiske fliser av denne typen ble laget i Spania på slutten av 1700-tallet med muslimske motiver. Men kvaliteten gjorde et kvantesprang rundt 1850 da franskmannen Felix Guilhon utviklet en hydrauliske presse, og flisene spredte seg raskt over hele Europa og nye Amerika.

Änglagårds Historiske fliser er håndlaget på nøyaktig same måte som for 160 år siden og er inspirert av norsk, fransk, spansk portugisisk og Marokkansk design. Gamletrehus benytter en moderne hydraulisk presse som bidrar til den solide kvaliteten og slitestyrken flisene har.

Entre, gang, hall, kjøkken, bad eller drivhus, samt enkelte uterom er plassene Gamletrehus har i tankene. Og om du har hus, hytte, leiligheten av gammel god årgang eller splitter nytt arkitekt-tegnet hjem, spiller liten rolle. Det er bare din egen fantasi som setter grenser for hvor du vil bruke Änglagårds Historiske fliser.

Størrelsen er 20 cm x 20 cm og Historiske fliser er ca 1,5 cm tykke. De tåler vann og er godt egnet til gulv med varmekabler. Den fargede overflaten er gjennomfarget med et slitesjikt p å 3-4 mm, som gjør at Historiske fliser kan vare i flere hundre år.

Ønsker du råd og veiledning?
Send mail til: post@anglagard.no eller ring 900 61 631 :)